RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Польща може закрити кордон з Україною: нова заява Туска

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що розглядає можливість повного закриття кордону з Україною, з метою захисту "польських інтересів".

Про це пише Gazeta.pl.

Читайте також: Протести в Польщі найбільше вдарять по одній категорії українців: до чого готуватися

"Ми є найбільш проукраїнською державою і нацією, коли йдеться про нашу готовність надати допомогу, але ми також маємо найбільші проблеми в Європі через російсько-українську війну. Він зазначив, що ціна рішення про вільну торгівлю з Україною є занадто високою, з точки зору польських інтересів. І йдеться не лише про фермерів”, - сказав Дональд Туск.

Він запевнив, що уряд Польщі хоче допомогти Україні, але не може допустити, щоб ця допомога мала негативні наслідки для польських громадян.

"Ми говоримо з українською стороною про повне закриття кордону з Україною, але це буде тимчасове рішення", - додав Туск.

Зазначається, що польські фермери протестують, вимагаючи насамперед відмовитися від "Зеленої угоди" ЄС, яка, на їхню думку, призведе до зниження рентабельності сільськогосподарського виробництва. Друга вимога - закрити кордон з Україною, щоб не допустити імпорту на польський ринок дешевих харчових продуктів та сільськогосподарської продукції. Фермери також хочуть, щоб держава долучилася до захисту тваринництва в країні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що балтійські фермери засудили польську блокаду кордону з Україною.

  • Вас також може зацікавити:

Протести фермерів: Польща назвала дату початку переговорів щодо блокади кордону

Дії польських протесту­вальників вписуються в агресію Кремля - журналіст Gazeta Wyborcza

Як поляки оцінюють загрозу вторгнення Росії до Польщі: результати опитування