RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Досить непорозумінь": Зеленський записав звернення до уряду Польщі через блокаду кордону

Український президент Володимир Зеленський звернувся до уряду Польщі через блокаду кордону, наголосивши на неприпустимості політизації та закликавши до справедливого вирішення ситуації.

Про це йдеться у його відеозверненні, опублікованому Офісом Президента.

Читайте також: Ці люди живуть у 19 столітті: польський політолог висловився про протести фермерів на кордоні з Україною

Він зауважив, що звертається до всіх, хто памʼятає, що означає повний сенс слова "солідарність", яке докорінно змінило історію всієї Європи на краще. Зараз через блокаду кордону спостерігається надмірна та несправедлива політизація, через яку спільні досягнення можуть почати розсипатися.

"Саме так розсипатися, як українське збіжжя, яке, на жаль, світ побачив на польських дорогах грубо викинутим із машин та вагонів. Це зерно, яке з великими труднощами вирощують наші фермери, наші селяни, попри всі складнощі безжальної російської агресії. Україна прагне спільно та справедливо вирішити ситуацію на кордоні - абсолютно прагматично", - зауважив він.

Також звернувся до польського суспільства, щоб висловити вдячність всім, хто розділяє політичні маніпуляції та фундаментальні питання національної безпеки.

Він повідомив, що Україна не може змиритись із тим, що відбувається на державному кордоні. Зокрема, з тим, що почали лунати відверті пропутінські гасла.

"Це неправильно. І антисолідарно. І зокрема, у вчорашньому випадку з нашим зерном, яке висипали з вагона, це було ще й просто неправдиво. Бо ані грама з того збіжжя не везли в Польщу на продаж, не везли на польський ринок", - зазначив він.

Зараз не існує жодного погодження на експорт у Польщу українського зерна. Хоч це для виробників невигідно, проте українці дотримуються цього, оскільки відносини з Польщею є безумовним пріоритетом національної безпеки.

"Досить Москви на наших землях. Досить непорозумінь. Не можна принижувати одне одного, не можна принижувати ані українських, ані польських фермерів. Нам потрібна єдність. Нам потрібні рішення – між нами, Україною та Польщею, та на рівні всієї Європи", - наголосив Володимир Зеленський.

Раніше ми писали, що польські страйкарі заявили про повну блокаду кордону України.

  • Вас також може зацікавити:

"Тут не Брюссель, ми не підтримуємо українців": поляки влаштували антиукраїнський шабаш на кордоні, відео

"Валіть додому, невдячні": поляки продовжують протест проти України, фото і відео

Путін аплодує: в Польщі вийшли на протести з закликами "Ні НАТО", відео