RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Країна-бензоколонка палає: чи загрожує Росії дефіцит пального після атак дронів

Атаки українських безпілотників на об’єкти нафтової інфраструктури Росії завдають великої шкоди країні-агресорці, але навряд чи спричинять повноцінний дефіцит пального в РФ.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Читайте також: Санкції українською: чи зупинять Кремль палаючі НПЗ

Останнім часом Україна значно збільшила атаки дронів на нафтобази і нафтопереробні заводи всередині Росії, і на можна констатувати, що удари були нанесені по всім великим НПЗ в європейській частині РФ. Проте військовий експерт Михайло Жирохов, вважає, що такі атаки навряд чи зможуть тривати довго.

"Наразі діє ефект несподіванки, але я думаю, що росіяни вже зрозуміли і перекинуть частину своїх ППО для прикриття таких об'єктів, яких, насправді, не так і багато в європейській частині Російської Федерації. Прикрити, умовно, п'ять-шість об'єктів в умовах Росії нескладно", - зазначив він.

Та, навіть якщо успішні атаки на нафтову інфраструктуру РФ продовжаться, вони все рівно не призведуть до тотального дефіциту нафтопродуктів в Росії.

На думку керівника спеціальних проєктів науково-технічного центру "Психея" Геннадія Рябцева, зниження обсягів переробки внаслідок атак дронів може позначитися на доходах від продажу нафтопродуктів, однак малоймовірно, що зможе створити велику нестачу.

"Щорічно в Росії переробляється 280 мільйонів тонн, а в самій РФ реалізується близько 50 мільйонів тонн дизеля, 40 мільйонів тонн бензину і 40 мільйонів тонн мазуту. Внутрішня потреба становить не більше 50%. Це (скорочення обсягів переробки внаслідок атак безпілотників, - Апостроф) може позначитися на доходах від продажу нафтопродуктів, але створити дефіцит - навряд чи. Йдеться про логістичні проблеми. Вони вже існують, і вони наростатимуть, якщо установки НПЗ продовжать збивати невідомі дрони", - наголосив експерт

Більше читайте у матеріалі: Росіянин, де бензин брати будеш: чи знищить Україна російські НПЗ

  • Вас також може зацікавити:

У росіян залишився важливий нафтогазовий "кран": на який НПЗ може "прилетіти" найближчим часом

Порт особливого призначення: чому вибухи в Усть-Лузі стали катастрофою для Кремля

Прямо в "десятку": дрон знищив найважливішу установку нафтобази під Нижнім Новгородом, фото і відео