RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Перекази на картки хочуть обмежити: по кому може "вдарити" найболючіше

Національний банк України обговорює заборону отримувати готівку підприємцями за розрахунками із фізичними особами через переказ коштів без відкриття рахунку.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Читайте також: Буде лише гірше: що готує Нацбанк для власників карткових рахунків

Відповідна ініціатива міститься у проєкті постанови Нацбанку "Про затвердження Змін до Інструкції про порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг в Україні".

Зокрема, НБУ пропонує підвищити прозорість платіжних операцій завдяки оновленню процедур переказу коштів без відкриття рахунку в національній валюті. У тому числі, хочуть виключити можливість отримувати готівку суб’єктами господарювання за розрахунками з фізичними особами, які здійснюються через переказ грошей без відкриття рахунку.

Водночас Нацбанк обговорює оновлення вимоги стосовно вилучення з обігу та передавання для дослідження підозрілих банкнот та монет, а також скорочення термінів проведення цих досліджень Національним банком.

"Переказ коштів без відкриття рахунку - платіжна послуга, що надається платнику з метою переказу коштів у готівковій чи безготівковій формах отримувачу або надавачу платіжних послуг, який діє від імені отримувача, під час якої надавач цієї послуги не використовує відкритий у нього рахунок платника та/або отримувача", - пояснили у повідомленні.

Раніше ми розповідали, як змінився ринок праці в Україні на третьому році війни, за даними НБУ.

  • Вас може зацікавити:

Скільки можна зняти в банкоматі у 2024 році: НБУ озвучив ліміти в банках

Українцям готують новий військовий збір: кому доведеться платити і скільки

Торкнеться всіх українців: НБУ готує нові правила щодо банківської таємниці