RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Чи буде підвищення тарифів після атак росіян: відповідь Міненерго

Нові ракетні атаки РФ на енергосистему України хоч і були найпотужнішої сили за час повномасштабної війни, однак це не призведе до підвищення цін на електричну енергію найближчим часом.

Про це заявив очільник Міністерства енергетики Герман Галущенко.

Читайте також: Рішення ухвалять найближчим часом: як можуть зрости комунальні тарифи з 1 квітня

Він зауважив, що жодних рішень про підвищення тарифів чи припинення експорту електроенергії поки що немає. Зараз робота сфокусована на фіксуванні наслідків ракетних атак. Тільки після цього відомство вийде на конкретні цифри та терміни відновлення. На основі цього будуть ухвалювати рішення з відповідних питань.

Щодо можливого припинення експорту електроенергії, то на переконання міністра, такий крок "не вирішить ситуацію".

Тим часом, працівники сфери енергетики продовжують верифікацію пошкоджень, яких зазнала енергетична система під час чергового ракетного обстрілу.

"22 квітня була наймасштабніша атака за весь період великої агресії. Повного розуміння, наскільки зруйновані об'єкти, у нас поки що немає. Є великі завали, зараз їх розбирають, не скрізь є доступ до обладнання, щоб перевірити стан", - повідомив Галущенко.

Він припускає, що після верифікації пошкоджень розмір завданих збитків сягне мільярдів. З огляду на це, Україна вимагатиме в країни-агресорки компенсацію через судові інстанції.

22 березня Росія завдала комбінованого удару по українських містах із застосуванням дронів, балістичних та крилатих ракет. Вибухи сталися у Харкові, Дніпрі, Полтаві, Кривому Розі, Запоріжжі, Кропивницькому, у Хмельницькій, Вінницькій, Одеській, Львівській та Івано-Франківській областях.

Зокрема, після масштабної атаки РФ по енергосистемі через аварійні роботи споживачі залишилися без електропостачання у Вінницькій, Львівській областях, Дніпропетровській, Запорізькій області. Водночас найскладніша ситуація була зафіксована у Харкові. Там через великі пошкодження залишилися знеструмленими близько 600 тис. споживачів.

За даними уряду, станом на 25 березня дефіциту електроенергії не фіксували, однак через обстріли енергооб'єктів знову було запроваджено вимкнення електрики у Кривому Розі та Одеській області.

Раніше ми писали, на що українці витрачають дві третини свого бюджету.

  • Вас також може зацікавити:

На воєнні рейки не перейшли: як виживає українська економіка з 2022 року

В Україні різко подорожчає один з комунальних тарифів: перший етап заплановано на квітень

В Україні опалення вимкнуть раніше звичайного, грітися лишилося недовго