RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

У деяких областях скасували відключення світла: де 30 березня діють графіки

Ситуація в українській енергосистемі стабілізується, тому у певних регіонах скасували графіки відключення світла.

Про це інформує пресцентр Міністерства енергетики.

За даними профільного відомства, завдяки стабілізації ситуації в енергосистемі одразу у шести регіонах України скасували графіки відключень світла.

Читайте також: Стосуються семи областей: енергетики оновили графіки відключення світла

Наразі погодинні обмеження побутових споживачів тривають лише у Харківській області. Міненерго окремо попереджає, що дефіциту електроенергії найближчим часом не очікується.

"Станом на ранок графіки аварійних відключень не застосовуються. Погодинні відключення діють лише у Харківській області для 120 тисяч абонентів. Причина - значні пошкодження обладнання НЕК Укренерго та, як наслідок, неможливість передати необхідний обсяг електроенергії. Учора на запит Польщі до енергосистеми України постачалась електроенергія з 12:00 до 15:00 години. У короткостроковий ремонт виведено блок ТЕС", - зазначили в Міненерго та додали, що енергосистема України наразі працює збалансовано.

Через нічну атаку іранських дронів-камікадзе Shahed відключалось обладнання на одній з підстанцій на Одещині, через що на певний час без світла залишилися майже 70 тисяч абонентів. Наразі усіх вже заживлено.

На Дніпропетровщині відключалися високовольтні лінії, що призводило до знеструмлення залізниці, побутових споживачів та об'єктів промисловості. Увечері 29 березня знеструмлювалась повітряна лінія у Сумській області, тому вимикали світло промисловості та побутовим абонентам. У Кіровоградській області також тимчасово знеструмлювалася високовольтна повітряна лінія, що призводило до відключень світла у побутових абонентів та на залізниці.

Раніше ми розповідали, що в Україні хочуть засекретити інформацію про енергооб’єкти.

Вас може зацікавити:

В Україні застосували аварійні відключення світла: графіки по областях

Росія масованим ударом пошкодила ТЕС і ГЕС у шести областях

Росія завдала ударів по енергетичних об'єктах: пошкоджено електростанції