RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україні хочуть засекретити інформацію про енергооб’єкти: що каже Міненерго

Українців, державних чиновників, місцева влада, а також представники ЗМІ попросили не розповсюджувати інформацію про стан енергосистеми країни на тлі масштабних російських атак.

Відповідну заяву Міністерство енергетики України оприлюднило у своїй соцмережі.

Міненерго закликає

  • Уникати публічного розкриття докладних даних про наслідки ударів в електронних, соціальних чи друкованих засобах масової інформації.
  • Не вказувати конкретні об'єкти, що зазнали атак.
  • Не надавати відомостей про конкретні об'єкти та їх місцезнаходження, де були або не були зафіксовані влучення засобів повітряного нападу.
  • Не розголошувати точну кількість та місця влучень.
  • Не повідомляти інформацію в конкретних цифрах та показниках про відключення, дефіцит електроенергії та інші наслідки атак.

Розкриття такої інформації є серйозною загрозою, оскільки російська розвідка активно використовує відкриті джерела для збору інформації.

Читайте також: Масований комбінований удар по Україні: всі подробиці атаки 29 березня

"Поширення такої інформації є дуже великою загрозою, тому що розвідка ворога активно працює з відкритих джерел інформації", - зазначили в установі.

Міністр енергетики України Герман Галущенко зазначив, що активний захист енергосистеми забезпечується протиповітряною обороною, яка значно посилена порівняно з минулим роком.

Значення конфіденційності для захисту енергетичної системи

Розголошення інформації про стан енергетичної системи країни може мати низку негативних наслідків. По-перше, це надає супротивникові цінну інформацію, яка може бути використана для планування подальших атак на критично важливі об'єкти. По-друге, це може викликати паніку та дестабілізацію серед населення, що ще більше погіршить ситуацію.

"Не надайте ворогові цінну інформацію, яку він обов'язково використовуватиме для подальшої координації своїх дій та планування нових атак", - підсумували у відомстві.

Раніше ми повідомляли, що Росія запустила по Україні майже 100 ракет і "шахедів".

  • Вас також може зацікавити:

Ворог завдав по Україні масштабного ракетного удару, лунають вибухи: всі подробиці

Росія завдала ударів по енергетичних об'єктах: пошкоджено електростанції

Масована атака на Дніпропетровщину: серед поранених 5-річна дівчинка