RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Виплати затягнуть ще на місяць: коли працюючі пенсіонери отримають підвищені пенсії

1 квітня відбувся автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам – враховували стаж, який вони набули в останні два роки. Проте виплата підвищених пенсій відбудеться не в травні, а в червні 2024 року.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Міністерства соціальної політики України.

Читайте також: Деяким пенсіонерам перерахують пенсії заднім числом: коли чекати виплати

Зауважується, що з 1 квітня відбувся автоматичний перерахунок пенсій пенсіонерам, які після призначення пенсії продовжували працювати, за стаж, який вони набули в останні два роки.

"Розмір збільшення пенсії визначається для кожного пенсіонера індивідуально, залежно від тривалості страхового стажу і заробітної плати (доходу), з якої обчислюється пенсія", – йдеться в повідомленні від Мінсоцполітики.

Дата проведення перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам становила 1 квітня 2024 року. Проте сам перерахунок повинен бути проведений лише після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2024 року - строк подання звітів встановлено до 10 травня.

Проте Мінсоцполітики зауважили у повідомлення, що виплата підвищених пенсій відбудеться не в травні, а в червні 2024 року (з урахуванням підвищення за квітень та травень). Причина такого рішення полягає якраз в тому, що перерахунок можливий власне після надходження до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування необхідних відомостей про сплату ЄСВ за 1 квартал. Через те, що такі звіти подаватимуться по травень, виплата підвищених пенсій відбудеться в червні.

Варто зауважити, що немає потреби особисто звертатися для проведення перерахунку – він відбудеться автоматично.

Крім того, Мінсоцполітики нагадує, що розмір пенсії залежить не тільки від розміру заробітної плати, а й від страхового стажу – періоду, за який людина сплачувала Єдиний страховий внесок (ЄСВ).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки Кабмін спрямував коштів на соцвиплати у 2024 році.

  • Вас також може зацікавити:

Українцям додадуть 1200 гривень до пенсій: кого торкнеться

Пенсія в березні підвищилася на 0%: українці в паніці від результатів індексації

У квітні деякі пенсіонери залишаться без виплат - хто у "зоні ризику"