RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Максимальна і мінімальна пенсія: скільки зараз мають отримувати українці

В Україні з початку року двічі підвищили пенсії громадян – у березні та квітні. Підвищення торкнулося більшості з 10,5 мільйона пенсіонерів, зокрема тих, хто надалі продовжує працювати.

Про це повідомляє видання Oboz.

Читайте також: Виплати затягнуть ще на місяць: коли працюючі пенсіонери отримають підвищені пенсії

Відомо, за яких умов українці отримують найменшу пенсію, а за яких - найвищу. Зокрема, якщо йдеться про "мінімалку", то виплата буде теж найнижча – 2361 грн.

Працевлаштовані громадяни із середньою зарплатою отримають близько 9,49 тис. грн. За даними Пенсійного фонду, за останні три роки середній розмір заробітної плати дорівнює 13,54 тис. грн. У формулі розрахунку пенсії враховують середню зарплату за три роки, яку потрібно помножити на співвідношення власної зарплатні до середньої та на 1%.

Станом на середину квітня у середньому максимальний розмір пенсії мають столичні жителі – близько 7,8 тис. грн. На другому місці Рівненська область - 7,2 тис. грн, далі йде Донецька область - 7 тис. грн. Найменше отримують мешканці Тернопільської області – 4,39 тис. грн. Середня виплата в країні становить 5,74 тис. грн.

До всього - вимоги для виходу українців на заслужений відпочинок посилюються. Зокрема, у 2024 році стати пенсіонерами у 60-річному віці зможуть тільки ті, хто накопичив не менше 31 року стажу. Надалі щороку до 2028-го вимоги ставатимуть жорсткіші. Через чотири роки вийти на пенсію зможуть тільки ті громадяни, які офіційно працюють мінімум 35 років.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки Кабмін спрямував коштів на соцвиплати у 2024 році.

  • Вас також може зацікавити:

Українцям додадуть 1200 гривень до пенсій: кого торкнеться

Пенсія в березні підвищилася на 0%: українці в паніці від результатів індексації

У квітні деякі пенсіонери залишаться без виплат - хто у "зоні ризику"