RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Масовані удари по енергооб'єктах в Україні: якої мети хоче досягти Росія

Російські ракетні обстріли цієї весни стали більш руйнівними для української енергетичної інфраструктури, ніж атаки взимку 2022-2023 років.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів радник прем'єр-міністра України Юрій Бойко.

Читайте також: Українців закликали економити світло: озвучено пікові години

За його словами, цього разу Росія змінила тактику атак, спрямовуючи на один об’єкт не поодинокі ракети чи "шахеди", а одночасно по 10-15 штук, намагаючись протиснути українські системи протиповітряної оборони.

"На жаль, жодна система протиповітряної та протиракетної оборони не забезпечує стовідсоткового знищення всіх цілей. З досвіду ми знаємо, що їх ефективність коливається в межах 60-80%. Тож, якщо в одне місце спрямувати понад десяток ракет, кілька з них все ж таки досягнуть цілі. До того ж, на жаль, Україна сьогодні не має достатньої кількості систем Patriot, які здатні перехоплювати балістичні ракети", - розказав Бойко.

Він зазначив, що застосовуючи таку значну кількість ракет та дронів, ворог намагається повністю знищити об’єкти енергетики в окремих регіонах України та знеструмити великі міста та області, в яких розташовані промислові підприємства.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія намагається повністю знищити об’єкти енергетики в Україні, - радник прем'єр-міністра

  • Вас також може зацікавити:

Відновлення триватиме місяцями, українці влітку можуть залишитися без світла

Готується новий наступ? Нові деталі щодо атак Росії на ТЕС України

Удар по ДніпроГЕС, чим загрожує зупинка електростанції Україні