RU  UA

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

27 червня

Всі новини

Кредити банку "Конкорд" розпродадуть із квартирами у заставі - деталі аукціону

В Україні проведуть аукціон з розпродажу кредитів банку "Конкорд", який перебуває на стадії ліквідації. Отримані кошти підуть на задоволення вимог кредиторів.

Про це йдеться на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Там зазначили, що мають намір провести електронні торги в системі "Prozorro.Продажі" з реалізації активів банку 4 липня 2024 року.

У Фонді уточнили, що до лота входять права вимоги за кредитними контрактами, укладеними з юридичною та фізичною особами, та дебіторський борг фізособи.

Примітно те, що у забезпечення виконання зобов’язань перед фінустановою оформлена житлова нерухомість. Йдеться про 31 квартиру у місті Харкові загальною площею 1 333 квадратних метрів.

"Звертаємо увагу, на продаж виставлено право стягнути з боржника заборгованість за кредитним договором у судовому чи позасудовому порядку", - пояснили у пресслужбі.

Стартова вартість лота становить 18,6 млн гривень. Аукціон відбудеться за голландською моделлю. Участь у ньому можуть брати як компанії, так і звичайні громадяни, окрім осіб з Росії чи тих, хто пов'язаний з нею.

"Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів АТ "АКБ "Конкорд", - повідомили у Фонді.

Деталі про торги можна дізнатися за посиланням.

Варто зауважити, що інформація про ліквідацію банку "Конкорд" з'явилась рік тому. У Фонді гарантування вкладів пообіцяли всім громадянам, які тримали кошти у цьому банку, відшкодувати всі депозити у повному обсязі разом з відсотками.

Раніше ми писали, що активи колишнього президента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, зокрема АТ "Мотор-Банк", стягнуть в дохід держави.