RU  UA

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07

Новини

17 вересня

Всі новини

Укроборонпром уклав угоду з великим виробником зброї у США

Укроборонпром спільно з великою американською компанією Northrop Grumman працюватимуть над створенням нового виробництва боєприпасів.

Про підписання відповідної угоди повідомила пресслужба Офісу президента.

Договір підписали напередодні на зустрічі українського президента із керівниками провідних оборонних компаній США у Вашингтоні. Йдеться про виробництво снарядів середнього калібру, згідно зі стандартами НАТО.

Зокрема, на зустрічі були представники також таких компаній: BAE Systems, Day & Zimmermann, Boeing, Sierra Nevada Company, RTX, Lockheed Martin, General Dynamics, D&M Holding.

Президент запросив компанії до співпраці з українськими підприємствами, зазначивши, що Україна нарощує власне виробництво снарядів та озброєння. Водночас, є потреба в посиленні міжнародної кооперації.

На зустрічі сторони торкнулися перспектив спільного оборонного виробництва, зокрема боєприпасів, систем ППО, гармат, бронетехніки та дронів, ремонту та обслуговування військової техніки.

Раніше ми писали, що чотири країни Північноатлантичного альянсу мають намір розробити крилату ракету з дальністю, що перевищуватиме 500 кілометрів.