RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

Всі новини

Бронювання у "Дії": у Мінцифри розповіли, скільки людей не підуть служити

У Міністерстві цифрової трансформації розповіли, що з моменту офіційного запуску послуги електронного бронювання на порталі "Дія" бізнес забронював від мобілізації більш ніж 34 тисячі працівників. Йдеться про термін - у менш ніж тиждень.

Про такі дані повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров у Telegram після зустрічі з представниками Асоціації IT Ukraine, регіональними IT-кластерами та об'єднаннями.

Він зазначив, що новий сервіс "літає". Сама послуга оперативна, зручна та прозора, а рішення триває близько години.

Як відомо, офіційно електронне бронювання співробітників критично важливих підприємств через "Дію" стартувало 17 липня. На той момент там налічувалось близько однієї тисячі осіб, яких забронювали компанії під час пілотного режиму.

Після запуску послуги деякі представники бізнесу почали скаржитися на неможливість внесення заявки через відсутність підприємств у єдиному електронному переліку критично важливих, до якого звертається "Дія". У Мінекономіки пояснили, що компанії з відповідним статусом будуть поступово додаватися до е-переліку і в наступні кілька днів відбудеться додаткове оновлення.

"Бізнес готовий активно долучатися до трансформації сфери, адже від людського капіталу залежить їхнє масштабування та розвиток", - повідомив Федоров.

Він також зауважив, що "Дія.City" планує розширити кваліфіковані види діяльності для виробників біонічних протезів. У "Дія.City" працює близько 1,2 тисячі компаній та 75 тисяч фахівців.

Окрім того, міністр повідомив, що частка ІТ у структурі експорту послуг України дорівнює 41%. Один працівник у галузі створює та зберігає близько трьох робочих місць в економіці.

Нагадаємо, раніше в Мінекономіки заявили, що в Україні заброньовано від мобілізації близько 800 тисяч військовозобов'язаних осіб, а заплановано для бронювання загалом 1,2 млн.