RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

НБУ прийняв важливе рішення по банку "Михайлівський"

Правління Національного банку України (НБУ) у понеділок, 23 травня, прийняло рішення віднести банк "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті регулятора.

"20 травня 2016 року голова правління банку Ігор Дорошенко повідомив, що залишив посаду. В цей же день банк заявив, що з технічних причин у ньому не працює система "операційний день банку", що унеможливило доступ куратора до операційних даних. Система запрацювала тільки пізно ввечері 20 травня. Куратор, отримавши доступ, побачив велику кількість операцій з переведення вкладів фізосіб з фінансової компанії, пов'язаної з банком, на баланс банку. Це збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн", - зазначила заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

В НБУ зазначили, що банк був визнаний проблемним 23 грудня 2015 року у зв'язку з ризиковою діяльністю, після чого регулятор вів роботу з акціонером і менеджментом щодо врегулювання ситуації.

Як повідомляв "Апостроф", 20 травня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявив про визнання неплатоспроможним українського "Фідобанка".