RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Стало відомо про подробиці переговорів з націоналізації банку Коломойського

Авторитетне видання "Дзеркало тижня" підтвердило інформацію про те, що між президентом Петром Порошенком і олігархом Ігорем Коломойським йдуть переговори про націоналізацію ПриватБанку.

Про це повідомляють джерела видання.

За цією інформацією, останній раунд проходив на острові Капрі особисто між Порошенком і Коломойським. Нюансами схеми, нібито, займаються довірені особи Порошенко Олександр Грановський та Ігор Кононенко.

"З приводу підсумків — домовилися або, навпаки, посварилися — різні джерела висувають протилежні версії. Причому обидві з них можуть бути вірними. Адже сторони переговорів — відомі господарі свого слова, тому як дати, так і забрати кожна з них може легко", - пише автор статті Юлія Самаєва.

Видання підтвердило опубліковану раніше інформацію про те, що президент і олігарх обговорили продаж Порошенку в розстрочку 50% телеканалу "1+1" за попередньою ціною в 250 млн дол. В обмін Коломойський повинен отримати вигідні для себе умови націоналізації ПриватБанку або за іншою версією уникнути націоналізації повністю.

ПриватБанк – найбільший банк України. За даними НБУ, на 1 липня 2016 року було зосереджено понад 148 млрд грн вкладів (або 36,3% загальної кількості по країні). Для порівняння, у найближчого переслідувача Ощадбанку — в 2,5 рази менше (58 млрд).

МВФ раніше висував умови щодо докапіталізації Приватбанку і Нацбанк виписав процедуру дотримання цих умов.

"Навіть буквоїди МВФ, за інформацією ZN.UA не вірять в успіх оздоровчого плану НБУ. За попередніми домовленостями, якщо банк хоч на крок відступить від виконання інструкцій регулятора, його націоналізація повинна розпочатися негайно", - йдеться в матеріалі.

За інформацією видання, щоб уникнути потрясіння банківської системи внаслідок націоналізації ПриватБанку, чиновники МВФ пообіцяли українській стороні у випадку націоналізації особисто вести переговори з Коломойським. Щоб пояснювати йому, власнику не тільки "Привату", але і багатьох інших активів за кордоном, чому не варто розгойдувати ситуацію і чим для нього особисто буде загрожувати можливий колапс української фінсистеми.

"Людина розумна все б зрозуміла, але архіризиковий гравець, яким є Коломойський, може і не прислухатися до застережень. Тим більше що і в рукавах Ігоря Валерійовича чимало козирів", - пише Самаєва.

Як повідомляв "Апостроф", МВФ вже неодноразово виявляв стурбованість станом справ з ПриватБанком.