RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Топ-менеджер Альфа-Банку заявив, що об'єднання з Укрсоцбанком можливе через 1-2 роки

Альфа-Банк Україна і Укрсоцбанк можуть об'єднатися протягом найближчих двох років.

Про це в інтерв'ю Realist'уповідомив генеральний менеджер Альфа-Банку Україна Іван Світек.

"Ми синхронізуємо і уніфікуємо всі процеси, продукти, підходи і навіть зарплати співробітників, щоб два банки перебували в одній системі координат. У плані інтеграції ми значно просунулися. Це вже не два абсолютно різних банку як рік тому. Ми все більше стаємо схожими на близнюків, при цьому запозичуючи один у одного найкраще. А ось на повне юридичне злиття буде потрібно ще рік-два", - сказав він.

Що стосується Альфа-Банку Україна, то, за словами Світек, в 2017 році фінустанова продемонструє найбільший дохід у своїй історії і покаже прибуток.

"Перші три квартали цього року ми завершили з прибутком в 23,7 млн грн", - сказав банкір.

Основними завданнями Альфа-Банку Світек назвав підвищення прибутковості бізнесу, реструктуризацію поганих активів і розвиток нових продуктів.

Топ-менеджер Альфа-Банку жалкує щодо того, що безліч законодавчих ініціатив, розроблених за останній час і покликаних оптимізувати діяльність банківського сектора, так і не були прийняті Верховною Радою.

"За останні роки накопичено дуже багато законодавчих ініціатив щодо банківської системи і фінансового ринку. Але вони, на жаль, так і не були прийняті в парламенті. Наприклад, удосконалення захисту прав кредиторів або врегулювання валютної іпотеки - питання, які потрібно було вирішити ще позавчора. у той же час, в Україні регулювання банківської сфери більш жорстке, ніж в Європі. Підвищення надійності та прозорості банків - важливий захід, але зайва зарегульованість, як правило, стає контрпродуктивною", - сказав банкір.

У листопаді Альфа-Банк Україна повідомив про те, що в процесі об'єднання з Укрсоцбанком збереже мережу відділень цієї фінустанови.

У жовтні 2016 року Альфа-Груп стала власником 99,9% акцій Укрсоцбанку. До цього Укрсоцбанк контролювався італійською UniCredit.