RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Лондонський суд ухвалив гучне рішення щодо "ПриватБанку": перші подробиці

Позов "ПриватБанку" до колишніх власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова буде розглянуто судом в Лондоні, активи олігарха залишаться під арештом.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Bloomberg.

Скаргу "ПриватБанку" на рішення суду першої інстанції, яким у позові держбанку до колишнім власникам було відмовлено, задовольнив Апеляційний суд Лондона і Уельсу.

Цю інформацію підтверджують у прес-службі банку, повідомляючи, що судді Апеляційного суду прийшли до висновку, що "банк має достатню для судового розгляду справа для повного відшкодування $ 19 млрд [включаючи відсотки - $ 3 млрд] як заявлено в позовних вимогах", і що судовий наказ про всесвітній арешт активів залишається в силі.

Крім того, Апеляційний суд постановив, що позов банку повинен розглядатися по суті в Англії через обставини справи, які були визначені як "шахрайство і відмивання коштів в особливо великих розмірах".

Суд відмовив відповідачам у можливості оскаржити рішення і зобов'язав їх подати лінії захисту проти позову до кінця листопада. Дата судового розгляду ще не визначена судом.

Таким чином Високий Лондонський суд, куди ще в грудні 2017 року "ПриватБанк" подав позов проти колишніх власників і шести компаній, які їм імовірно належать або знаходяться під їх контролем, почне розгляд по суті. Арешт активів екс-власників банку і зазначених компаній на суму понад 2,5 мільярда доларів буде продовжений.

Як повідомляв Апостроф, раніше в Національному банку України назвали головну проблему в банківському секторі, зокрема мова йде про непрацюючі кредити "ПриватБанку".