RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Альфа-Банк Україна та Укрсоцбанк повідомили про об'єднання

Команда Альфа-Банку Україна та Укрсоцбанку успішно завершила об’єднання балансів та технічні роботи, пов’язані з приєднанням Укрсоцбанку до Альфа-Банку Україна.

Альфа-Банк Україна став повним правонаступником усіх прав та зобов’язань Укрсоцбанку по відношенню до його клієнтів, партнерів та контрагентів. Акт передачі було затверджено 15 жовтня 2019 року рішенням загальних зборів акціонерів Альфа-Банку Україна та рішенням єдиного акціонера Укрсоцбанку. Всі юридичні процедури, пов’язані з приєднанням та припиненням діяльності Укрсоцбанку, будуть завершені до кінця року.

Також рішенням загальних зборів акціонерів Альфа-Банку Україна були затверджені збільшення статутного капіталу банку та випуск акцій банку з метою конвертації акцій Укрсоцбанку.

"Два з половиною роки наша об’єднана команда наполегливо працювала над злиттям банків. Завдяки зваженим рішенням та підтримці акціонерів, професіоналізму команди, довірі з боку клієнтів та партнерів це об’єднання стало найуспішнішим прикладом вдалої синергії двох різних фінансових установ, і ми починаємо нову історію лідерства на національному банківському ринку", – заявила Вікторія Михайльо, голова правління Альфа-Банку Україна.

Реорганізація фінансових установ шляхом приєднання Укрсоцбанку до Альфа-Банку Україна проводиться за спрощеною процедурою, передбаченою Законом "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків" згідно з дозволом НБУ від 12 вересня 2019 року.

Альфа-Банк Україна — великий український банк з міжнародним капіталом, входить в приватну інвестиційну холдингову компанію ABH Holdings S.A. з головним офісом в Люксембурзі. Відповідно до класифікації НБУ, Альфа-Банк Україна входить до групи банків іноземних банківських груп, є системно важливим банком і знаходиться в топ-10 фінансових установ країни за обсягом активів. Банк займає провідні позиції у ключових сегментах ринку і є одним з найбільш стійких і надійних банків України.