RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні прийняли рішення за доступною іпотеці: хто і під який відсоток може отримати кредит

У середу, 27 січня, Кабінет міністрів України затвердив постанову про здешевлення вартості іпотечних кредитів до рівня 7% річних.

Про це повідомили в прес-службі Офісу президента України.

У повідомленні сказано, що прийнятий на засіданні уряду документ передбачає компенсацію від Фонду розвитку підприємництва, яка повинна знизити процентну ставку до рівня 7% річних по іпотечних кредитах.

Скористатися цією компенсацією зможуть ті громадяни України, які прагнуть купити квартиру або побудувати будинок самостійно. При цьому в іпотеку не можна буде придбати житло, побудоване до 2015 року.

Цю постанову Кабміну буде доопрацьовано в Міністерстві фінансів і представлено на підпис прем'єр-міністру в п'ятницю, 29 січня.

"Завдяки цій програмі іпотека стане доступнішою і більше сімей, які потребують поліпшення житлових умов, у тому числі молоді сім'ї, зможуть придбати нове житло. Крім того, іпотечне кредитування сприятиме розвитку економіки і створюватиме додаткові стимули для українців залишатися жити і працювати на батьківщині" , - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 січня 2021 року в Україні учелічілась сума, яку громадяни платять за "зайві" квадратні метри своєї нерухомості.