RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Заради своїх клієнтів: банки відмовляються підключатися до системи автоматичного арешту рахунків боржників

Банки не виявляють ініціативність у підключенні до системи автоматичного арешту боржників. Зараз до системи електронної взаємодії підключилося 20 банків, а два відключилися.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інтерв'ю Андрія Гайченка - міністра юстиції.

"Банки не поспішають підключатися, навіть два вже відключилися. Припускаю, їхні клієнти дали знати, що їм це не треба і вони б хотіли, щоб банк отримував постанову про арешт коштів на папері, щоб боржник встиг вивести кошти з рахунку. Наразі до Системи електронної взаємодії з банками підключилися 20 банків", – розповів Гайченко.

Міністр уточнив, що до системи станом на середину січня підключені ПриватБанк, Універсал Банк,ОКСІБанк, Таскомбанк, Індустріалбанк, Банк Восток, ПроКредит Банк, Банк Львів, Конкорд, Райффайзен Банк Аваль, Кредобанк,ОТПБанк, Ідея Банк, МетаБанк, Банк «Український капітал», Агропросперіс Банк, Укрсиббанк, Радабанк, Банк Авангард, Альфа-Банк.

Автоматизована система виконавчого провадження, що дозволяє блокувати кошти на банківських рахунках боржників, повноцінно запрацювала з 6 липня 2021 року. До цього Мін'юст наказом 23 березня 2021 №1061/5 затвердив Порядок автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках у банках шляхом інформаційної взаємодії державних чи приватних виконавців та банків.

Раніше "Апостроф" писав про те, що рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгострокові кредитні рейтинги Альфа-Банку Україна за міжнародною шкалою до рівня "B", прогноз "Стабільний".