RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

На виплати пенсій та зарплат: Світовий банк виділив круглу суму Україні

Світовим банком було схвалено надання Україні 723 мільйонів доларів. Рішення про бюджетну підтримку ухвалила рада виконавчих директорів.

Про це повідомляється на сайті Світового банку.

Так, завдяки цим виплатам держава матиме можливість надавати критично важливі послуги українському народу.

"Сьогодні Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила додатковий пакет бюджетної підтримки для України під назвою "Фінансування відновлення України після економічної надзвичайної ситуації" або "Вільна Україна" на суму 489 млн. доларів" , - сказано в повідомленні СБ.

Крім того, пакет, схвалений Радою, складається з додаткового кредиту на 350 млн. доларів і гарантій на суму 139 млн. доларів. Також, до нього включено мобілізацію безоплатного фінансування у розмірі 134 млн доларів та паралельного фінансування у розмірі 100 млн доларів, що у сумі становить 723 млн доларів.

Гроші будуть спрямовані на виплату заробітної медикам, пенсій для людей похилого віку та реалізацію соціальних програм для вразливих верств населення.

Зазначається, що початкову підтримку Світового банку було збільшено за рахунок гарантій Нідерландів на 80 мільйонів євро (еквівалент 89 мільйонів доларів) та Швеції на 50 мільйонів доларів.