RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Скільки грошей українці можуть відправити із країни у воєнний час: пояснення Приватбанку

Під час воєнного стану в Україні ввели тимчасові правила для міжнародних грошових переказів. Наразі ліміт на перекази між банківськими картками встановлений на рівні до 100 тис. грн в еквіваленті на місяць.

Про це ПриватБанк повідомив в електронній розсилці клієнтам, пише OBOZREVATEL.

ПриватБанк надав пояснення, як зараз можна відправляти гроші з України за кордон.

P2P

P2P - це перекази з будь-яких карток ПриватБанку або інших на міжнародні картки Visa або MasterCard будь-якого банку світу. Обмеження - до 100 тис. грн в еквіваленті на місяць. Такий переказ можна зробити цілодобово у Приват24: меню "Сервіси" - пункт "Перекази" - далі "На картку".

SWIFT

SWIFT-переказ можна так само надіслати через "Приват24": меню "Сервіси" - пункт "Перекази" - далі "SWIFT" - ввести дані рахунку. Цей тип переказів знадобиться для оплати:

  • навчання на рахунки навчальних закладів за кордоном;
  • закупівель товарів на допомогу армії України;
  • лікування фізичних осіб за кордоном

Водночас грошові перекази з-за кордону в Україну можна отримати не тільки на картку, а й за допомогою систем Western Union, MoneyGram, Ria, PrivatMoney, Intel Express. Це можливо зробити в "Приват24", терміналах самообслуговування чи банкоматах.

Раніше "Апостроф" інформував, що ВРУ ухвалила закон про стовідсоткову гарантію держави на депозити населення у банках на території країни під час війни. Вклади українців залишаться в безпеці.