RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні змінили правила повернення вкладів: у чому особливість

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який гарантує повернення 100% грошових коштів за банківськими вкладами фізичних осіб, а також фізосіб-підприємців.

Нову гарантію передбачено Законом України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб" від 01.04.2022 р. № 2180-IX.

Закон набув чинності 13 квітня 2022 року. Відповідно до його вимог, якщо будь-який банк у період з 13 квітня і протягом трьох місяців після завершення дії воєнного стану піде з ринку, його вкладникам буде відшкодовано всю суму вкладу разом з нарахованими відсотками Фондом гарантування вкладів.

Гарантії на повернення вкладів банків-учасників Фонду надаються на суму не більше 200 тисяч гривень в одному банку.

Після завершення тримісячного періоду з дня завершення дії воєнного стану гранична сума відшкодування коштів за вкладами в одному банку зросте до 600 тисяч гривень та може бути збільшена за рішенням адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Раніше для підтримки своїх клієнтів під час війни, яку Росія веде в Україні, ПриватБанк з 1 березня по 1 червня 2022 року запровадив кредитні канікули для фізичних осіб за всіма кредитними картками.