RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Як і скільки грошей можна переказувати з України за кордон: пояснення НБУ

У Національному банку нагадують, як і скільки грошей можна переказувати з України за кордон. У рамках встановлених лімітів можна здійснювати Р2Р-перекази та "quasi cash" операції.

Про це йдеться на сайті НБУ.

Так, українці можуть робити перекази з картки на картку (P2P), а також поповнювати електронні гаманці (quasi cash).

Із гривневих карток дозволено переказувати кошти на картки фізосіб за кордоном у межах 100 тисяч гривень на місяць. Також можна здійснювати перекази на картки за кордоном із валютних платіжних карток у межах місячного окремого ліміту в 100 тисяч гривень (більше 3 тисяч доларів).

Таким чином, той, хто має кошти на гривневій та валютній картці, може переказувати до 200 тисяч гривень на місяць (з гривневої та валютної карток).

Ліміт для переказу з валютних карток загальний для P2P-переказів та операцій "quasi cash". Якщо особа переказала зі своєї української валютної картки на картку за кордоном 100 тисяч гривень в еквіваленті, то протягом місяця здійснювати операції "quasi cash" буде неможливо. І навпаки.

Операціями "quasi cash" називають поповнення електронних гаманців, брокерських чи форекс-рахунків, оплату дорожніх чеків, покупку віртуальних активів, поповнення за допомогою платіжної картки гаманця криптобіржі. Операції "quasi cash" громадяни можуть здійснювати лише з валютних платіжних карток у межах ліміту до 100 тисяч гривень на місяць.

Наразі здійснення операцій "quasi cash" за допомогою гривневих платіжних карток тимчасово неможливо.

Немає обмежень на здійснення переказів з метою оплати витрат за кордоном, пов'язаних зі смертю громадян, лікуванням у медичних закладах, транспортуванням хворих та оплати навчання на рахунки навчальних закладів за кордоном.

Для сприяння діяльності волонтерів фізособам дозволено переказувати іноземну валюту на купівлю низки товарів за кордоном у межах щомісячного ліміту 400 тисяч гривень в еквіваленті (це понад 13,5 тисяч доларів).

Нагадаємо, що українські біженці у Польщі можуть отримати 2750 доларів на дітей.