RU  UA

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.40
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

29 травня

28 травня

27 травня

Всі новини

Українцям змінили умови зняття готівки за кордоном: скільки можна зняти з валютного рахунку

Попри встановлення обмежень на зняття готівки українцями за кордоном з гривневих рахунків до 50 тисяч гривень, Нацбанк прийняв рішення залишити можливість зняття коштів з валютних рахунків, відкритих в українських банках, у межах щоденного ліміту в 100 тис.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Громадяни і надалі матимуть змогу знімати за кордоном готівку з валютних рахунків, відкритих в українських банках, у межах щоденного ліміту в 100 тис. грн. Зміни також не стосуються використання платіжних карток за кордоном для розрахунків із метою оплати вартості товарів, робіт та послуг – більшість з них можна й надалі здійснювати без обмежень", - йдеться у повідомленні.

У НБУ зазначають, що попри зменшення ліміту на зняття гривень, українці і надалі матимуть можливість задовольняти усі свої нагальні потреби.

Крім того, Нацбанк також заборонив банкам проведення операцій, що порушують запроваджені центробанком обмеження або сприяють чи можуть сприяти їх уникненню.

Також, банкам тимчасово заборонено:

  • переказувати кошти з метою надання кредитів нерезидентам (крім фінансових установ);
  • надавати кредити юридичним особам у національній валюті для погашення кредитів в іноземній валюті;
  • змінювати валюту виконання кредитних договорів, укладених з юридичними особами (крім банків), з іноземної валюти на гривню.

Зазначається, що відповідні зміни також покликані обмежити можливості для непродуктивного відтоку капіталу та зберегти золотовалютні резерви на достатніх рівнях.

Раніше ми писали, що у Нацбанку озвучили правила валютного ринку під час війни.