RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Можуть забрати до 50% усієї суми: ПриватБанк почав списувати гроші з пенсійної картки

Державний ПриватБанк для погашення заборгованості за кредитом може списати гроші з будь-якої картки клієнта. Щодо карт для соцвиплат, стягнення становитиме до 50% від суми.

Про це клієнт фінансової установи написав на форумі Мінфін.

"Банк, без мого відома та доручення абсолютно незаконно переказав більш ніж половину допомоги ВПО за два місяці на повне погашення відсотків за кредитом та сплату обов'язкового платежу, тим самим залишивши мене без коштів для існування. Добре, що сума заборгованості була невелика, так би ПриватБанк незаконно і без мого відома та доручення списав усю суму допомоги ВПО на погашення кредиту", – розповів чоловік, який оформив допомогу для переселенців на свою пенсійну картку.

У фінансовій установі пояснили, що діяли законно, оскільки можливість стягувати гроші для оплати кредиту, у тому числі з пенсійної та зарплатної карток, прописується у всіх договорах із клієнтами.

"Списання з рахунків на погашення простроченої заборгованості відбувається згідно з умовами та правилами надання банківських послуг розміщених на сайті банку. Так, згідно з пунктом 2.1.1.3.1., якщо до 25 числа (включно) календарного місяця... банк при настанні строків платежів здійснювати списання грошей у валюті кредитного ліміту з усіх рахунків клієнта", – йдеться у повідомленні банку.

Щоб уникнути такого списання, необхідно вчасно вносити щомісячні платежі, не допускаючи прострочення.

Раніше ПриватБанк попередив своїх клієнтів про нову схему шахрайства. Вона полягає у пропозиції нібито надання допомоги від країн Європейського Союзу.