RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

ПриватБанк блокує картки бійців ЗСУ: у чому причина

ПриватБанк, який урізає українцям кредитний ліміт, блокує картки бійців ЗСУ з пропискою в Донецькій та Луганській областях. Щоб продовжити обслуговування рахунку, необхідно оновити інформацію про адресу проживання та додати документ, що підтверджує місце проживання.

Про це клієнти банку розповіли на сайті "Мінфін".

Як уточнив український військовий, під час мобілізації на початку березня у військкоматі йому оформили зарплатну картку ПриватБанку, півроку на неї без проблем приходила зарплата. Однак на початку серпня зателефонували з банку і сказали, що з 1 вересня рахунок буде заблоковано, оскільки чоловік прописаний в окупованому Луганську. Для продовження обслуговування рахунку в нього вимагали довідку про реєстрацію на підконтрольній Україні території.

"Зателефонував оператору для уточнення, там усе підтвердили, довідка про проходження служби в ЗСУ їм не підходить, інші документи у мене надати немає можливості. З картами інших банків таких проблем поки не виникає", - описав ситуацію військовий.

У коментарях інший клієнт ПриватБанку йому відповів, що віце-прем'єр-міністр — міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що вимоги ПриватБанку до клієнтів з окупованих територій та блокування їх рахунків є неприпустимим.

Попри це громадяни, зареєстровані на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, скаржаться, що ПриватБанк вимагає від них оновити інформацію щодо адреси проживання та додати документ, що підтверджує місце проживання.

Крім того, можуть вимагати надання довідки про взяття на облік ВПО або особисто прибути до відділення. Інакше попереджають, що за серпень заблокують рахунок. Мінреінтеграції вже звернулося до НБУ та безпосередньо до ПриватБанку з проханням розібратися в ситуації.

Як повідомляв "Апостроф", термінали ПриватБанку не приймають купюри понад 200 гривень.