RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Платити доведеться, як до війни: ПриватБанк зняв усі пільги за кредитками

Державний "ПриватБанк", який відмовляє у знятті валюти з рахунку, скасував для клієнтів пільгове користування карткою, запроваджене фінансовою установою після кредитних канікул.

Про це своїм клієнтам повідомив банк у розсилці сповіщень.

У банку наголосили, що 31 серпня завершилося пільгове користування карткою, яке було запроваджено після кредитних канікул.

З 1 вересня по кредитній картці повертаються стандартні умови:

- базова процентна ставка – 3,5%;

- обов'язковий мінімальний платіж – 5%.

"Сподіваємося, ми змогли бути корисними для вас у ці важкі місяці", - йдеться у повідомленні.

Приватбанк запровадив кредитні канікули для всіх фізичних осіб за всіма кредитними картками з 1 березня 2022 року. "Канікули" не означали відсутність відсотків за використання кредитних коштів, але кредитна ставка була суттєво знижена.

Кредитні канікули передбачали пільгові умови договору, коли клієнти могли не вносити обов'язкового мінімального платежу, а банк, у свою чергу, не штрафував їх за прострочені платежі. Особливо актуальними "канікули" виявилися для людей, які перебували або перебували в зоні бойових дій й втратили дохід.

Нагадаємо, з 1 червня "Приватбанк" скасував кредитні канікули, надані з початком війни, проте дозволяв користуватися пільговою ставкою 1,7% на місяць за певних умов.