RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Українцям обмежили зняття готівки: у чому причина

В Україні до кінця війни діє обмеження на грошові перекази та зняття готівки. Національний банк запровадив ліміти, щоб унеможливити виведення значних сум з банків.

Які саме діють обмеження, пише Obozrevatel.

Зокрема, такі правила діють у касах банків: дозволяється отримати максимум 100 тисяч гривень на день (про велику суму необхідно попереджати банк заздалегідь).

Кожен банк встановив свої норми на зняття готівки. Зокрема, банкомати "Привату" видають максимум 15 тисяч гривень з картки іншої фінустанови (з картки ПриватБанку дещо більше). В іноземній валюті - до 100 тисяч гривень в еквіваленті.

У касах великих магазинів дозволено знімати з картки під час розрахунку за товар до 6 тисяч гривень. За кордоном у банкоматах – 12,5 тисяч гривень на тиждень; за кордон дозволяється відправляти до 100 тисяч гривень на місяць в еквіваленті.

Регулятор рекомендував банкам встановити ліміти для уникнення відтоку капіталу, адже під час війни будь-яка фінансова система під загрозою краху. З початку війни банки забезпечують фінансову стабільність та зберігають ліквідність. Додаткові контроль та верифікацію введено для уникнення використання банківської системи окупантами для виведення активів.

Як повідомлялося, в Україні офіційний курс національної валюти залишиться на тому ж рівні - 36,6 гривні за долар. НБУ не бачить потреби у корекції курсу гривні.