RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У банках не вистачає готівки: що відбувається з курсом американської валюти

Клієнти державного "ПриватБанку" продовжують скаржитися на відсутність валюти в касах установи.

Про те, що фінансова установа відмовила клієнту у видачі раніше замовлених американських доларів, користувач під ніком Ff4th написав на профільному форумі сайту "Мінфін".

"У середу замовив невелику суму у валюті, у п'ятницю після обіду приходить повідомлення, що операцію "скасовано", при тому, що спеціально їхав до банку за грошима", - поскаржився клієнт.

При цьому, за його словами, інший чоловік, який стояв у черзі, перед ним зняв валюту без проблем. "Доведеться міняти банк напевно", - зазначив незадоволений замовник.

До речі, гривні загрожує повзуча девальвація і до кінця вересня курс долара збільшиться приблизно до 42-43 гривень. Такий прогноз зробив для "Телеграфа" економічний експерт Олексій Кущ.

На курс впливають маса факторів: виведення доларів на карткові рахунки українців до Європи, відтік гривні з банків, зростання агроекспорту, імпорт товарів та інше, проте вони на даний момент не відіграють ролі, достатньої для різкого стрибка курсу. "Загалом тенденція до девальвації гривні зберігатиметься, але це відбуватиметься поступово", - прогнозує Олексій Кущ.

Він вважає, що Нацбанк вдається уникати сильного тиску на гривню з боку негативних факторів. Проте поступово курс гривні знижується. У результаті до кінця вересня долар може зрости на 1-2 гривні, зазначає експерт.

Нагадаємо, до кінця 2023 року в Україні курс американського долара може досягти 50 гривень, а індекс інфляції – 30,6%.