RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Батькам і багатодітним на замітку: в Україні готують нововведення для батьків в декреті

Влада України готує відразу кілька нововведень для батьків новонароджених дітей.

Про це пише "Обозреватель".

Зокрема, уряд з 1 квітня 2019 року збільшить допомогу на одну дитину віком до 6 років з багатодітної сім'ї - до 1700 грн щомісяця.

Також до Верховної Ради внесено законопроект, який вносить зміни до чинного закону "Про відпустки". Документ передбачає введення 10-денної відпустки для батьків новонароджених дітей.

"Цей проект закону можуть прийняти в першому читанні за основу і в цілому. Єдина проблема, яка може з'явитися, - встановлення терміну відпустки. Обговорення будуть по цій темі, це може бути і 10 днів, і більше. У парламенті, впевнений, зможемо знайти золоту середину. Проект короткий, не бачу сенсу особливо в нього вносити зміни", - сказав народний депутат від фракції" Народний фронт "Геннадій Кривошея.

Також в Кабінеті міністрів планують надати матеріальну допомогу батькам, які виховують трьох і більше дітей. Доплата складе 1700 грн на одну дитину. Її будуть виплачувати щомісяця, до того моменту, коли дитині виповниться 6 років. Виплати почнуть надходити вже з 1 квітня 2019 року.

У законопроекті також сказано, що відпустку в 2 місяці отримають ті, хто стане батьком в 2019 році; для тих, кому пощастить завести малюка в 2020-м - відпустка становитиме 12 тижнів, а в 2021 році - до 16 тижнів. Таким чином, чоловіки зрівняються в правах на оплачувану відпустку з жінками.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка ", середній розмір субсидії, яка внаслідок монетизації виплачується готівкою, становить 1676 грн.