RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Новинський назвав умову приходу міжнародних інвесторів в Україні

Народний депутат від фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський вважає, що встановлення миру і гарантований державою захист права власності - основні умови для залучення міжнародних інвестицій в Україну.

Про це повідомляється на сторінці політичної партії в Facebook.

Член Комітету ВРУ з питань реінтеграції Донбасу уточнив, що мета Кабміну про залучення 50 млрд доларів інвестицій в українську економіку, а також зростання ВВП України на 40% в найближчі 5 років не має ніякого обгрунтування.

"Порахуйте, скільки іноземних інвестицій було залучено в Україні за останні роки. 50 млрд доларів - недосяжна цифра. Жоден інвестор не прийде в Україну поки йде війна. Жоден інвестор не прийде в Україну, поки суди ухвалюють рішення не відповідно до закону, а так, як хочеться тим чи іншим учасникам ринку. Поки озброєні банди бігають по Україні і тероризують бізнесменів і простих людей. Друге - міжнародний інвестор не прийде в Україну, поки внутрішній інвестор не повірить в свою країну. Поки ми, українці, самі не будемо інвестувати в Україну, подавши приклад. Ми самі віримо в свою країну? Інвестуйте, будь ласка - після цього іноземці прийдуть", - вважає Новинський.

Він також додав, що важливою умовою для значного зростання ВВП України може стати повернення до економічного простору тимчасово непідконтрольних територій Донбасу.

"ВВП може вирости в умовах, коли буде встановлено мир і непідконтрольні зараз території будуть залучені в економічний простір України. Тоді буде величезна надбавка до ВВП. Ще один фактор - це відновлення економічних відносин з РФ. Багато підприємств, тисячі, у яких в минулому продукція поставлялася до Росії як на основний ринок збуту, призупинили діяльність або не працюють. Російський ринок для нас закрився, а європейський не відкрився. Цим підприємствам нікуди дівати продукцію, вони змушені зупиняти виробництво", - сказав народний депутат.