RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У бюджеті діра: Мінфін розкрив невтішні дані за перший місяць року

Міністерство фінансів недоотримало доходи, це пояснюють зміцненням гривні, зниженням ціни на газ і ряд інших товарів і зменшення обсягу імпорту.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"Доходи загального фонду державного бюджету склали 42,6 млрд грн і були на 13,8 млрд грн менше розпису. Головною причиною недовиконання доходів стали суттєві зміни макроекономічних показників у порівнянні з прогнозом уряду, затвердженим в жовтні 2019 року", - сказано в повідомленні.

Так, доходи загального фонду державного бюджету від податків і зборів (з урахуванням сум відшкодованого ПДВ), які адмініструє Державна податкова служба, були на 5,9 млрд грн нижче запланованих.

Доходи від податків і зборів, який адмініструє митниця, виявилися нижче запланованих на 7,9 млрд гривень.

"Міністерством фінансів на підставі оперативних даних за січень буде ініційовано ряд заходів відповідного реагування на об'єктивні фактори, які впливають на доходи і видатки державного бюджету для нівелювання негативного впливу поточних чинників протягом року", - підкреслили в Мінфіні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що перебування на посаді глави митниці Максима Нефьодова може коштувати бюджету України тільки в січні 8 млрд гривень, оскільки щодня бюджет втрачає на митниці мінімум 200 млн гривень.