RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Держбюджет-2021: в Раді пояснили, як популізм влади призведе до підвищення податків для українців

У четвер, 26 листопада, на позачерговому засіданні Кабмін схвалив доопрацьований проект Держбюджету-2021 і тепер документ направлять до Верховної Ради. Однак підвищення мінімальної зарплати, закладене в ньому, на ділі призведе до зростання податків.

Таку думку в ефірі програми Апостроф Live на Апостроф TV висловив народний депутат України від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

На питання журналіста, яка сума в бюджеті закладена на популізм, нардеп вказав на те, що заплановане підвищення мінімальної зарплати до 6000 гривень хоч і виглядає гарною новиною, але на ділі обернеться підвищенням податків.

"У першому варіанті бюджету було двоетапне підвищення. У січні наступного року планували підняти до 6000. Це погано, тому що відразу підвищуються податки і штрафи. Відразу. Кожен підприємець заплатить на 200 грн в місяць більше податків", - пояснив Железняк.

Друге підвищення планувалося на середину року - в липні. Це підвищення на 500 грн, тобто з 6000 до 6500 грн. Нардеп додав, що необхідно відкласти це рішення хоча б до кінця року.

"Слава богу, є адекватні люди в коаліції, крім Роксолани Підлай, яка там теж є голосом розуму. Треба, щоб вони достукалися до президента разом з нашими міжнародними партнерами, що цей популізм потрібно відкласти хоча б до грудня. Щоб хоча б податки людям не підвищували", - сказав він.

Однак це все одно забере з бюджету України близько 30 млрд гривень щонайменше.

"І не забувайте про дороги, про "Велике будівництво", яке вже стало "Великим довгобудом" - це, звичайно, залишилося", - нагадав Железняк.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Бюджет-2021 має величезну проблему, яка зажене українців ще в більшу тінь - Ярослав Железняк.