RU  UA

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

До якої позначки може "підскочити" долар в Україні: експерти озвучили прогноз

Зростання курсу долара в Україні пов'язано з тим, що приплив валюти для покупки облігацій внутрішньої державної позики виявився нижчим за очікуваний, таким чином долар може досягти 25 гривень, після чого в ситуацію втрутиться Національний банк України.

Про це розповів старший аналітик "Райффайзен Банку Аваль" Михайло Ребрик для УНІАН.

За його словами, світові інвестори переключилися в більш стабільні активи, зокрема, облігації США. Таким чином, ситуацію на ринку валют визначають внутрішні чинники. Один з них - в січні активно ведеться повернення ПДВ, що збільшує запас гривні на ринку і знижує її цінність.

"У грудні була затримка по поверненню ПДВ, зараз відбувається відшкодування. Експортери менш потребують гривні і частково притримують валютну виручку", - пояснив він.

Експерт припустив, що НБУ не буде втручатися в ситуацію, поки долар не підніметься до 25 гривень.

У той же час головний економіст "Альфа-Банку Україна" Олексій Блінов розповів про вплив на валютний ринок загрози смертельного коронавіруса з Китаю. Він пояснив зростання долара тим, що учасники ринку скуповують валюту в очікуванні зміни облікової ставки.

"Це корекція в очікуванні різкого зниження облікової ставки. Китайський вірус поки не вплинув і, сподіваюся, не вплине на рішучість регулятора завтра", - сказав експерт.

Як повідомляв "Апостроф", згідно з даними Національного банку України гривня по відношенню до долара впала за день 28 січня на 12 копійок.