RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Яким буде курс гривні до кінця року: Шмигаль дав прогноз

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль переконаний, що до кінця 2020 року курс долара в Україні не перевищить позначку у 29 гривень за долар.

Про це він розповів в інтерв'ю "Укрінформу".

Шмигаль зазначив, що бюджет України було переглянуто у квітні-травні 2020 року з метою попередження негативних наслідків світової економічної та фінансової кризи.

"Тоді ми перестрахувалися, заклали більші курсові та інфляційні показники. На сьогодні, як бачимо, ситуація розвивається за помірно стабільним сценарієм. На мою суб’єктивну думку, курс коливатиметься в районі 27-28 грн/долар і навряд чи вийде за межі 29 гривень до кінця цього року", - зазначив Шмигаль.

За словами очільника уряду, в цілому ситуація на валютному ринку є нормальною.

"Макропрогноз виявиться для когось кращим, для когось, можливо, гіршим. Але у будь-якому випадку ситуація є нормальною. Курс регулюється виключно ринком, і те, що ринок сьогодні оцінює його на рівні 27 гривень за долар, є абсолютно прийнятним", - додав прем'єр.

Як повідомляв "Апостроф", аналітики заявляють, що курс долара поки зміцнився, але незабаром ситуація зміниться і, ймовірно, розвернеться на 180 градусів.