RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Україні долар впав до річного мінімуму: що буде далі

Гривня рекордно зміцнилася щодо долара, через що курс американської валюти наблизився до річного мінімуму.

Про це пише Сегодня.

Цього тижня курс долара майже наблизився до позначки 26 грн/$ і для встановлення рекорду йому не вистачило вісім копійок.

З понеділка готівковий долар став плавно дешевшати і до п'ятниці у продажу валюта була по 26,27 грн/$, а в покупці – 26,08 грн/$. Востаннє долар так дешево коштував в Україні рік тому.

Експерти стверджують, що курс американської валюти рекордно впав через "сезон розпродажу" долара, який організували українські держструктури, які розмістили цінні папери на світових ринках.

"Локдаун, торги в'ялі, і тут з'являється великий продавець валюти. Ним виявився "Укренерго", який залучив від розміщення єврооблігацій 825 млн доларів. Банки, що представляють "Укренерго", почали активний продаж валюти безпосередньо на ринок, внаслідок чого продавці були повністю деморалізовані. До продажів підключилися аграрії, металурги, ІТ-сектор. У результаті єдиним покупцем "останньої інстанції" став НБУ. Торгові обороти ринку зросли майже втричі - до 371 млн дол., а НБУ викупив левову частку цього обсягу", - пояснив аномалію з курсом. долара Андрій Шевчишин.

Також експерти прогнозують, що і наступного тижня гривня зміцнюватиметься щодо долара, а середній курс продажу валюти коливатиметься в рамках 26,2-26,45 грн/$.

Раніше ми попереджали, що буде з курсом долара в разі оголошення дефолту.