RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Гривня переступить нову позначку: яким буде курс валют до кінця року

З середини вересня долар в Україні почав стрімко зростати, переступивши позначку в 27 гривень. За прогнозами експертів, до кінця цього року курс перебуватиме у межах 27-28,5 гривень за долар.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Виконавчий директор CASE Україна Дмитро Боярчук вважає, що навіть якщо найгіршого сценарію вдасться уникнути, курс гривні, хоч і не переживатиме різких стрибків, поступово знижуватиметься. Основною причиною цього є згортання програм кількісного пом'якшення у Сполучених Штатах та інших розвинених країнах.

На думку експерта, до кінця року курс перебуватиме близько позначки 27,7 гривні за долар.

Ще одним фактором падіння курсу гривні є зростання вартості енергоносіїв.

"Вже скоро Україні доведеться закуповувати газ, через що гривня суттєво просяде. Дорожчає імпорт і на інші товари, такі як нафта та електроенергія", - пояснив голова Ради з питань іноземних інвестицій та економічного розвитку України Роман Бабицький.

На думку керівника відділу аналітики групи компаній Forex Club Андрія Шевчишина, до кінця цього року курс перебуватиме у межах 27-28,5 гривень за долар. Конкретне значення багато в чому залежатиме від подальшої поведінки нерезидентів, зусиль НБУ щодо стримування девальвації та ситуації на енергетичному ринку.

За сприятливих обставин курс стабілізується близько 27 гривень за долар. А якщо ризики наростатимуть, то може значно перевищити 28 гривень за долар.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Здавалося б, до чого тут Путін: чому в Україні падає гривня.