RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Скільки зараз коштує долар і в якому разі може подорожчати у 2,5 рази: прогноз економіста

Курс долара в Україні залежить від подій на фронті повномасштабної війни та міжнародної фінансової допомоги. Станом на 21 серпня американська валюта у середньому коштує 40,85 грн/дол у продажу.

Про це свідчить актуальний курс валют від Мінфіну станом на 21 серпня.

Курс долара в Україні

Середній курс у банках:

купівля - 40 грн/дол;

продаж - 40,85 грн/дол.

Середній курс на чорному ринку:

купівля - 40,6 грн/дол;

продаж - 40,85 грн/дол.

Офіційний курс від регулятора становить 36,5686 грн/дол.

Прогноз експерта щодо курсу долара в Україні

За словами директора Інституту трансформації суспільства, політолога, економіста Олега Соскіна, гривня буде стабільною до кінця року, якщо ЗСУ звільнять правобережжя Херсонської області й утримаються на позиціях у Донецькій області.

"Оскільки надійдуть 8 мільярдів євро, курс залишиться приблизно таким же, як зараз - 40-45 гривень за долар. Може бути, навіть трохи зміцниться - до 38", - пояснив Соскін.

Водночас існує гірший варіант розвитку подій щодо курсу долара в Україні. Утім, найімовірніше, ЗСУ недопустять такого сценарію.

"Якщо ж, не дай Бог, віддадуть ці території (Херсонську і Донецьку область, - ред.), і Росія почне наступ на Миколаїв і далі, курс досягне 60 гривень за долар, для початку. А до кінця року, якщо ситуація "замерзне" - 100", - резюмував експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Німеччина допоможе Україні отримати 8 млрд євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу.