RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Гривні загрожує падіння до 60 за долар: економіст назвав умову

Курс долара в Україні може зрости до позначки у 60 гривень/$, якщо країни Заходу не збільшать обсяги фінансової допомоги Києву.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Україна матиме серйозні проблеми на валютному ринку, спалюючи свої резерви, якщо найближчим часом не буде збільшено обсяг допомоги Києву.

Керівник аналітичного департаменту Libertex Group Андрій Шевчишин попереджає, що курс долара може зрости ще більше, ніж прогнозує Міністерство економіки. За його словами, $3 млрд, про виділення яких США оголосили в День Незалежності України, були позитивним моментом, проте цієї суми недостатньо для зміцнення українського бюджету.

"Якщо ми йтимемо тим шляхом, яким ми йдемо зараз, а зовнішня підтримка буде на тих же рівнях, то курс 50 гривень/долар – це цілком реальний орієнтир уже на кінець цього року. За збереження негативних тенденцій, курс (у 2023 році) може піти до 60 гривень/долар і навіть вище", - озвучив Шевчишин свою думку.

Аналітик додав, що його прогноз є песимістичним та реалістичним, проте він не націлений на провокування панічних настроїв у суспільстві.

Також читайте матеріал "Апострофа": Прогнози - справа невдячна: яким буде курс валют наступного року