RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Є підстави для стриманого оптимізму: яким буде курс долара у лютому

Курс долара до кінця 2023 року може досягти позначки 50 грн/дол, але найближчим часом різких коливань на валютному ринку не очікується - у лютому офіційний курс залишиться на рівні 36,6 грн/дол, а готівковий буде близько 40 грн/дол та вище.

Про це пише "Обозреватель".

"За великим рахунком, на сьогоднішній день надходить досить багато валюти в країну через допомогу наших партнерів, які повністю задовольняють потреби у валюті внутрішній ринок. Тому в цій ситуації якихось очікувань щодо різкого падіння курсу не бачу", - вважає економіст, виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пєндзін.

Фінансовий експерт, доктор економічних наук Василь Фурман зазначив, що сьогоднішня ситуація на валютному ринку дає підстави для стриманого оптимізму.

Читайте також: Здавалося б, до чого тут ЗСУ: яким буде курс долара у 2023 році

"Загалом завдяки налагодженню експорту, значній міжнародній фінансовій підтримці, стабілізуючим заходам НБУ та покращенню очікувань у другому півріччі 2022 року, баланс попиту пропозиції на валютному ринку покращився. Готівковий ринок в основному поводиться спокійно, а незначні коливання курсу гривні, зокрема, у грудні також пов'язані з сезонним фактором і були значно меншими, ніж у серпні-вересні", – пояснив він.

Фурман додав, що за час війни валютний ринок України навчився виносити за дужки військові та політичні події та реагує насамперед на економічні чинники або на видимі економічні наслідки цих подій.

Раніше "Апостроф" розповідав, які фактори можуть вплинути на курс долара в Україні в лютому.