RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

​Гучний серіал "Чорнобиль" призвів до несподіваних наслідків для України

Успіх серіалу "Чорнобиль" про трагедію на ЧАЕС в 1986 році, знятий каналом HBO, збільшив потік туристів в Чорнобильську зону на 30-40%.

Про це повідомляє Reuters.

За словами директора турагентства SoloEast, в травні кількість туристів збільшилася на 30% в порівнянні з травнем минулого року, а замовлення на червень-серпень - на 40%.

Керівник агентства Чорнобиль тур Ярослав Ємельяненко повідомив Reuters, що очікує аналогічного збільшення замовлень на 30-40%. Його компанія пропонує екскурсію по місцях, зображеним в серіалі, включаючи бункер, де місцеві чиновники приймали рішення про ізоляцію міста, четвертий реактор, який зараз покритий величезним куполом, і прогулянку по Прип'яті.

"Люди задають все більше питань про події, про серіал", - сказала агентству екскурсовод Вікторія Божко.

За її словами, за візит в зону відчуження людина отримує близько двох мікрозівертів радіації, що відповідає кількості, отриманого протягом 24 годин, проведених вдома.

Раніше повідомлялося, що міні-серіал "Чорнобиль" вийшов на екрани на початку травня і за кілька тижнів обігнав "Гру престолів" в рейтингу найкращих серіалів всіх часів на ресурсі IMDb. Він очоливши список з оцінкою 9,7 з 10.

Як повідомляв "Апостроф", Юлія Тимошенко написала відгук про серіал "Чорнобиль" , назвавши його "літописом жаху".