RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Юрик вигадав нову справу: мережі здивувала заява ГПУ про змову Ющенка з Януковичем

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому президенту Віктору Ющенку у справі про виведення з державної власності резиденції "Межигір'я" в 2007 році.

Цю інформацію підтвердила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передає "Громадське".

Раніше документ, що підтверджує факт оголошення підозри, в Facebook опублікувала колишня прес-секретар прокуратури Києва Олена Яхно.

За словами народного депутата Сергія Лещенка, Ющенко оголосили про підозру за частиною 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Лещенко стверджує, що Ющенко, діючи в змові з Віктором Януковичем, перевів "Межигір'я" з Держуправління справами в сферу відповідальності Кабінету міністрів. Той, в свою чергу, передав резиденцію в статутний фонд держпідприємства "Надра України", а вже воно вивело "Межигір'я" з державної власності на користь фіктивної донецької фірми.

Користувачі Facebook різко відреагували на дане рішення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в травні за підсумками піврічного проведення конкурсу для заарештованої резиденції екс-президента Віктора Януковича "Межигір'я" вибрали керуючого.