RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Коломойський повинен заплатити: суд Лондона ухвалив важливе рішення у справі "ПриватБанку"

Апеляційний суд Лондона зобов'язав колишніх власників "ПриватБанку", зокрема Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, виплатити банку 10,9 мільйонів фунтів стерлінгів.

Про це повідомили в прес-службі "ПриватБанку".

"Відповідачів зобов'язали повернути проміжну виплату витрат, сплачену ним банком, за рішенням суду першої інстанції в минулому році. Банк повинен отримати 4 млн фунтів стерлінгів від пана Коломойського, 2 млн фунтів стерлінгів від пана Боголюбова і 1,5 млн фунтів стерлінгів від корпоративних відповідачів" , - сказано в повідомленні.

За рішенням суду, колишні власники також повинні сплатити витрати "Привату" за минулорічне слухання справи суддею Фанкортом, і кошти, витрачені на апеляцію. До 12 листопада відповідачі повинні сплатити 3,4 млн фунтів стерлінгів.

Апеляційний позов "ПриватБанку" в Лондоні створює можливість повернення виведених з українського банку їх власниками 14 мільярдів доларів.

Як повідомляв "Апостроф", Апеляційний суд Лондона раніше ухвалив, що позов банку повинен розглядатися по суті в Англії через обставини справи, які були визначені як "шахрайство і відмивання коштів в особливо великих розмірах"