RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Курс біткоіна різко обрушився: коли криптовалюта припинить падіння

Вартість біткоіна досягла тримісячного мінімуму після заборони кріптовалютних угод фінансовими регуляторами Китаю.

Про це повідомляє "Апостроф".

У середу, 19 травня, вартість біткоіна рухнула нижче $ 34 тис. Вперше більш ніж за три місяці. Перша криптовалюта впала на 28% за останню добу. Внутрішньоденний мінімум близько $ 33,850 був досягнутий о 15:56 ранку. Це був найнижчий рівень з початку лютого. За даними Coinbase, за останній тиждень біткоін впав більш ніж на 38%.

Альткоіни пішли за лідером. Так Ethereum, впав майже на 23% до $ 2697 доларів. Вартість Dogecoin знизилася на 27% до $ 0,37. Всього за добу капіталізація кріптовалютного ринку зменшилася на понад $ 380 млрд.

Зниження котирувань цифрових активів почалося в неділю, 16 травня. Причиною обвалу послужив твіт Ілона Маска, в якому він розкритикував біткоіни через не екологічність і заявив, що Tesla відмовляється приймати розрахунки в криптовалюті. Тоді ж експерти зробили висновки про розпродаж компанією своїх криптовалютних заощаджень. Попри подальше спростування цієї інформації Маском, ситуація на ринку залишалася нестабільною.

Фінальне зниження відбулося у вівторок, 18 травня. Стало відомо, що китайським фінорганізациям заборонили надавати послуги, пов'язані з криптовалютою. Про це заявила трійка регуляторів, які контролюють фінансові онлайн-операції.

CEO Cryptorg.exchange Андрій Подолян впевнений, що великі гравці ринку валют спеціально обвалили біткоін, щоб скупити його задешево. Експерт підкреслює майже одночасну появу "сигналів", яку вважає ознакою маніпуляцій.

"Думаю, що нижче $ 40 тис за біткоін і $ 3 тис за Ethereum будуть дуже великі покупки. Швидше за все, вже наступного тижня біткоін повернеться вище $ 40 тис, а ефір - вище $ 3 тис. І почнуть з'являтися позитивні новини ", - резюмував Подолян в коментарі "РБК".

Старший аналітик Bestchange.ru Микита Зубарєв зазначив, що ринок ще перебуває в "бичачому" циклі, який триватиме як мінімум близько 4-5 місяців. Він назвав ситуацію локальної корекцією до тих пір, поки біткоін залишається вище $ 32 тис. Також Зубарєв спрогнозував зупинку падіння найближчим часом.

Раніше ми писали, що ірано-американський боєць змішаних єдиноборств (ММА) Бене Даріуш отримав безкоштовну Tesla за те, що налякав американського мільярдера Ілона Маска.