RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Почнеться паніка з наслідками: експерт розповів, що буде з курсом валют у разі наступу Росії

Наразі ситуація з валютним ринком в Україні нестабільна. Причиною цьому є потенційне військове вторгнення Росії. Інвестори вже починають виводити гроші із України, а самі українці скуповують долари.

Про це повідомляє "Апостроф".

Останнім часом курс долара США до гривні виріс і зараз перевищує 28 гривень. Це доказ того, що інвестори не відкидають найгірший сценарій.

Населення, як і завжди, збільшило попит на купівлю валюти. З початку 2022 року українці придбали на 7 мільйонів більше готівки, аніж продали. Чиста покупка безготівкової валюти становила 19 мільйонів доларів.

"Сьогодні важко прогнозувати, якого рівня може сягнути курс, оскільки в даній ситуації панічні настрої грають більш значну роль, а ніж фундаментальні фактори", - говорить виконавчий директор CASE Україна Дмитро Боярчук.

Також він вважає, що курс долара не буде захмарним та сягне приблизного рівня в 29-30 грн за долар.

"Якщо ситуація не дійде до реальних військових дій, то я не думаю, що нас чекає шоковий сценарій. Ймовірно курс може сягнути рівня 29-30 гривень за долар, а після стабілізації гривня почне незначно укріплюватись. Якщо ж військові дії все ж таки розпочнуться, то, звичайно, почнеться паніка з відповідними наслідками для валютного ринку", - попереджує Боярчук.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Байден оцінив ризики вторгнення Росії в Україну.