RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Київ може отримати мільярди: російські олігархи готові віддати частину активів Україні

Російські олігархи, на яких наклали санкції, готові віддати України частину власних активів, оскільки хочуть бути викресленими із санкційного списку Заходу. Вони хочуть піти на угоду, щоб повернутись у своє звичне розкішне життя.

Читайте також: Скарби імперії: Україна претендує на заарештовані російські активи

Про це повідомили в німецькій газеті Handelsblatt.

Очільниця Міністертва фінансів Христі Фріланд розповіла, що їй телефонують російські олігархи, які стверджують, що вкрай негативно ставляться до повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну, однак не можуть публічно виступити проти цього, тому що бояться кремлівських репресій.

Натомість російські олігархи запропонували Фріланд угоду: велику частину активів вони передають країнам Заходу, а їх викреслюють із санкційних списків. Наразі переговори з олігархами перебувають на початковій стадії.

"Така угода могла б дати певні переваги для всіх сторін: Київ отримує мільярди, Захід уникає дебатів про експропріацію, а олігархи повертають своє розкішне життя", - вважають у німецькій газеті.

Як раніше писав "Апостроф", у ЄС вивчають способи використання заморожених активів російських олігархів для фінансування відновлення України.

Також "Апостроф" повідомляв, що російський олігарх Абрамович продав найкращий футбольний клуб світу та направив більшу частину коштів на допомогу жертвам війни в Україні.