RU  UA

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

Німеччина виділить Україні 200 млн євро: куди підуть гроші

У неділю, 4 вересня, Німеччина оголосила про виділення Україні ще 200 млн євро, які планується направити на програми підтримки внутрішніх переселенців .

Про виділення цих коштів повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, який провів зустріч у Берліні з Федеральним міністром економічного співробітництва та розвитку Свеньєю Шульце.

Незважаючи на те, що Німеччина спрямовує кошти саме на програму підтримки "біженців", офіційний Київ сподівається отримати дозвіл на використання частини суми на інші потреби.

Шмигаль зазначив, що частина грошей можуть піти на гранти ВПО для початку власної справи. Зокрема, запровадити цю допомогу планують у рамках урядової програми єРобота.

Це питання українська команда опрацьовуватиме з німецькою стороною, зазначив прем'єр-міністр.

Під час бесіди сторони також обговорили реалізацію Плану відновлення України. "Був радий почути від Шульце, що Німеччина стоятиме поряд з Україною стільки, скільки наша держава цього потребуватиме", - додав Шмигаль.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна вже цього тижня отримає фінансову допомогу від Європейського Союзу у розмірі 5 мільярдів євро для підтримки економіки, армії та проходження опалювального сезону .

Також ми писали про те, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден попросив Конгрес виділити 11,7 млрд доларів Україні на військову допомогу, подолання наслідків війни та боротьбу з COVID-19 .