RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Як будуть призначати субсидії родинам з новонародженими: роз'яснення ПФУ

Через зростання тарифів в Україні все більше українців звертається до органів соцзахисту за призначенням субсидії, однак окремій категорії українських родин треба знати про важливий нюанс у порядку призначення державної допомоги.

Як роз’яснили в Пенсійному фонді України, це стосується родин з новонародженими дітьми.

Читайте також: В Україні вдвічі подорожчала електрика: але цього все одно мало

Як відомо, українцям, які змушені витрачати на оплату комуналки понад 15% свого доходу, держава виплачує житлову субсидію на оплату послуг ЖКГ. В 2023 році при призначенні субсидії сім’ям, які отримують допомогу при народженні дитини, до сукупного доходу родини будуть враховувати лише частину цієї допомоги.

Відповідно до чинного законодавства до середньомісячного сукупного доходу сім’ї при призначенні субсидії не включається частина допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово і складає 10 320 гривень.

При цьому решта допомоги, яку виплачують родині впродовж наступних 36 місяців ( по 860 гривень щомісяця), будуть враховані до середньомісячного сукупного доходу сім’ї при розрахунку житлової субсидії.

Це передбачено п. 4 та п.5 Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для всіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого ухвалою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020.

Нагадаємо, раніше ми публікували своєрідний рейтинг побутових приладів, які найбільше "жеруть" електроенергію.

  • Вас може зацікавити:

В Україні продовжили пільговий тариф на газ: кого стосується

Українцям можуть надати пільги на оплату холодної води: що потрібно знати

Як зняти та передати покази лічильника на світло: всі подробиці