RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В квітні закінчиться дія тарифу на газ: що чекати українцям

Дія фіксованих тарифів на газ для населення від Газопостачальної компанії «Нафтогаз України» закінчиться 30 квітня 2024 року – як і в березні, у квітні українці платитимуть 7,96 грн за кубометр блакитного палива. Проте потенційного підвищення тарифів очікувати не варто.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

Читайте також: В Україні різко підскочать ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка

Наголошується, що тариф у розмірі 7,96 грн за кубометр блакитного палива залишатиметься таким до 30 квітня 2024 року. Зокрема це стосується майже 98% населення.

Раніше "Нафтогаз України" вже повідомляли, що тариф на газ для населення залишатиметься незмінним до 30 квітня та складатиме 7,96 грн за куб. м (з ПДВ). Зокрема тоді очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов зазначав наступне:

"Ми продовжуємо отримувати багато дзвінків від клієнтів з уточненням, чи підвищуватиметься ціна на газ напередодні наступної зими. Тому ми ще раз підкреслюємо, що тариф "Фіксований" від ГК "Нафтогаз України" залишається незмінним".

Чернишов також наголосив, що подібне рішення було прийняте також з огляду на воєнний стан та економічну ситуацію в Україні: "Попри все ми продовжимо тримати ціну палива для наших громадян на довоєнному рівні".

Тоді "Нафтогаз України" зауважували, що послугами компанії користуються 12,4 млн українців, що становить 98%, решта 2% населення віддали перевагу іншим постачальникам, тариф яких може дещо відрізнятись. Проте OBOZ.UA наголошує, що "...тариф у квітні не зміниться у жодного з постачальників".

Додається, що теоретично тариф може зазнати змін, проте для цього немає жодних причин. “Крім того, на газовій біржі за рік вартість тисячі кубометрів знизилась з 15,1 тис. до 11,29 тис. грн. Тож причин для підвищення цін немає", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що для українців ввели ще один платіж за газ.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні можуть вирости тарифи на газ: яка буде ціна

В Україні перерахують тарифи на воду: якими будуть ціни у березні

Чи підвищать тарифи на світло з 1 березня: в Міненерго дали відповідь